2. 8. 2025   |   svátek má Gustav
 

Hříbečky - dortíčky z lískových oříšků

Název Množství a jednotka
hladká mouka 180 g
máslo nebo Stella 150 g
mleté lískové ořechy 50 g
moučkový cukr 70 g
žloutek 2 ks
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Ze všech přísad zpracujeme těsto (na vál navážíme všechny sypké přísady, uděláme důlek, do kterého dáme žloutky, zapracujeme zlehka nožem, aby nám netekly, přidáme změklý tuk a zpracujeme těsto). Necháme v lednici dvě hodiny odpočinout, pak vyválíme placku a vykrajujeme hříbečky. Upečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 175° asi 7-8 min. Vychladlé slepujeme kávovým, kakaovým nebo vanilkovým krémem, hlavičku hříbku zdobíme čokoládou a spodek nožky potřeme krémem a posypeme kokosem nebo cukrářskými drobnými kuličkami.


 


RECEPTY

Krémové ořechové rohlíčky

Postup: Na vále si připravíme těsto z hrubé mouky, mletého cukru, mletých vlašských... zobrazit recept

RECEPTY

Rybízová marmeláda

Postup: Rybíz odstopkujeme, umyjeme a rozmixujeme, kdo chce může ještě propasírovat,... zobrazit recept

RECEPTY

Perníkové řezy

Postup: Roztopíme si máslo a necháme chvilku vychladnout. Celá vajíčka ušleháme s... zobrazit recept

RECEPTY

Zeleninové rizoto

Postup: V pánvi na lžičce másla udusíme zeleninu, mraženou, jakoukoli co máte rádi,... zobrazit recept

RECEPTY

Bylinková marináda

Postup: Do mísy, ve které budeme nakládat maso, nalijeme olej - podle množství... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Jak napravit...

Povedlo se nám přesolit? Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme.... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...